O nama

TIIMISS Conference

TIIMISS Conference predstavlja brend kompanije GlobalGPS, čineći je prepoznatljivom na konkurentnom tržištu firmi i/ili organizacija koje organizuju konferencije. Naziv uvodne konferencije „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“, predstavljala je početak cjelokupnog Programa, koji će se nastaviti brendirati pod nazivom TIIMISS Conference i TIIMISS News i kao takav biti prepoznatljiv široj javnosti.

GLOBALGPS

BH GlobalGPS je osnovana s ciljem razvoja i korištenja tehnologija i tehnika informacionog društva.

Kao prevashodno inženjerska firma, firma koja se bavi tehnološkim inženjeringom i kao Solution Architect i Solution Provider. GlobalGPS se pozicionirao kroz svoje eksperte u nekoliko značajnih projekata. Eksperti društva su učestvovali u izradi prvog centra za analizu rizika, projekta koji je dio integrisanog upravljanja granicom i prihvaćen je kao strateško rješenje na nivou 12 zemalja. Pored navedenog, eksperti firme su dizajnirali jedinstven sistem za upravljanje flotama vozila sa posebnim i inovativnim pristupom praćenja, monitoringa i upravljanja resursima te stvaranja posebnog servisa CO2 Footprint. Sljedeći korak je bio logičan nastavak u procesu razvoja i istraživanja postojećih sistema te je GlobalGPS aktivno učestvovao u stvaranju konzorciuma za EU finansiran fond Frame Program 7. Ovo je jedinstven sistem koji će dobiti mogućnost da prvi u Evropi koristi servise novog Galileo sistema satelita na niskoj orbiti. GlobalGPS je jedna od 2 SME i dio dvanaestočlanog konzorciuma za razvoj aplikacija korištenja Galileo sistema pod nazivom SPARTACUS. Pored navedenog, 2016. je GlobalGPS proglašen za najinovativnije SME u domenu korištenja GNSS i novih IKT servisa od strane BID Grupe, Španija.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH predstavlja institiuciju koja zatupa i promoviše privredne interese u zemlji i inostranstvu. Komora predstavlja pouzdan izvor informacija, gdje se na jednom mjestu, kako domaćim tako i inostranim partnerima, pruža veliki broj usluga, kao što su poslovne i tržišne informacije, informacije o propisima i zakonima, savjetodavne usluge, promotivne aktivnosti, baze podataka i slično.

Vanjskotrgovinska / Spoljnotrgovačka komora BiH je članica mnogobrojnih međunarodnih asocijacija (Eurochambres, International Chamber of Commerce-ICC, ABC, FIATA, IRU, SECI) što joj omogućava da uspješno učestvuje u raznovrsnim projektima u cilju jačanja i unapređenja regionalne i međunarodne poslovne saradnje.